Brödbak
kan inte låta bli att visa upp mitt brödbak.
Har hittat ett recept som jag dock gjort om lite så det blir grövre och ännu nyttigare allt för att lura i barnen bra bröd
grundreceptet är;
10 bullar/tekakor
3-4 morötter
12-13 dl vetemjöl
2 dl vetekli
50 gr rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk honung
50 g jäst
5 dl mjölk
vetemjöl till utbakningen.
ugn 225 grader
skala och riv morötterna, mät upp mjölet (12dl)i en köksassistent blanda i kli, lägg smöret i små bitar uppe på. lägg i morot, salt, honung och jästen delad i mindre bitar
värm mjölken till 37 grader häll över de andra i bunken och arb. väl. i maskin ca 5 min.
beroende på hur saftiga morötterna är så kan resten av mjölet behövas.
låt jäsa under bakduk 30 min, arbeta sen i hop degen, dela i 10 delar, låt jäsa i 20 min innan de sen gräddas i 10-12 min.
man kan strö lite kli över dem innan man gräddar dem
mitt recept nu ser ut på följande sätt
3-4 rivna morötter
6 dl vetemjöl
3 dl fullkornsdinkelmjöl
3 dl speciel vetemjöl fullkorn
1 dl vetekli
1 dl krusakli
ev 0,5-1 dl krossade linfrön
50 gram rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk honung
50 g jäst
5 dl mjölk
sen så gör jag bullarna mindre så jag får ut mellan 17 och 19 st av varje deg. 17 st tycker jag blir lagom storlek på bullarna.
Kommentarer
Postat av: Susanne
Ser väldigt mumsiga ut måste jag säga!!
Trackback